Thursday, January 22, 2009

25 hores de felicitat cada dia. Consejos para ser feliz... de Ananda Ishaya

Este artciculo, esta en catalan , lengua que se habla en Catalunya, publicado en la Revista Cambrils, la revista de mi pueblo.

Consejos , trucos y claves sobre una cosa muy importante en la vida , como ser feliz!!!



El professor de meditació Ananda Ishaya va oferir ahir a la tarda al Centre Cultural una xerrada sota l'atraient títol de "25 hores de felicitat cada dia". Moments abans d'iniciar la seva intervenció, Ananda Ishaya va explicar a Revista Cambrils Diari Digital quines són les principals claus i eines per aconseguir la plenitud, i plantejar a tots els assistents, "què estem fent amb la nostra vida; quina distància hi ha entre el que fem i el que realment volem; explicar perquè no ho estem assolint i cap a on hauríem de dirigir-nos per assolir-ho".

"Estem bombardejats per pensaments de limitació"Segons Ananda Ishaya, "la raó per la qual no aconseguim la felicitat a cada moment és perquè permanentment estem bombardejats per pensaments que diuen allò que podem i que no podem aconseguir. Sempre són pensaments de limitació. Darrere de tot això, hi ha un espai de quietud i de silenci dins de cadascun de nosaltres, on la plenitud està servida a cada instant". Pels hàbits socials, per allò que hem après a l'escola o a la família, "creiem que nosaltres som aquests pensaments limitats. Que jo seré feliç en un moment en el futur quan aconsegueixi una cosa concreta.

Per exemple: quan acabi d'acabar la hipoteca llavors seré feliç, quan aconsegueixi a la xicota dels meus somnis llavors seré feliç... Sempre estem posposant la nostra felicitat a un altre moment en el futur, sempre estem condicionant la nostra felicitat a alguna cosa externa que hem d'aconseguir, en comptes d'experimentar la felicitat ara mateix", segons va comentar Ishaya.

El més important de tot plegat, tal i com va explicar el professor de meditació, "és adonar-se que hem aconseguit moltes coses en la nostra vida, i la felicitat i la plenitud que crèiem que aconseguiríem ha durat només un segon, un minut o un dia, i després hem tornat a proposar-nos un altre objectiu i posposar la nostra felicitat al moment en què aconseguim el nou objectiu, en comptes de continuar experimentant felicitat a cada instant".

La pregunta més important és "Quin és el teu més gran desig?"Per aconseguir aquesta plenitud, segons Ananda el consell més important seria tenir clara la resposta a la pregunta: 'Quin és el teu més gran desig?' Si hi ha una desig que és més gran que tots els altres, perquè fas més importants altres coses que allò que és el teu més gran desig? Com és que fas grans coses que són importants, però no ho són tant com allò que més t'importa?".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home